Ik vier online kerk!

Doe je met mij mee?

Kerkproeverij Dordrecht

Livestreams deelnemende kerken

Dordtse kerken nodigen uit voor online viering

 

DORDRECHT – Een zevental Dordtse kerken zetten digitaal hun deuren open voor iedereen die wel eens wil proeven aan een online viering. Met de slogan “Ik vier online kerk! Doe je met mij mee?” worden mensen uitgenodigd voor het bijwonen van een dienst op zondag 11 en 25 oktober 2020.

Kerkproeverij Online
 

Met het uitbreken van de coronacrisis zijn voor veel kerken online diensten gemeengoed geworden. Gelovigen volgen kerkdiensten massaal vanuit huis. De vieringen worden online zelfs beter bezocht dan in de kerk, zo blijkt uit onderzoek. Met grote regelmaat sluiten nieuwe mensen aan.

Wiebe van Horssen is o.a. werkzaam voor de stichting Missie Dordt en coördineert het initiatief Kerkproeverij Online in Dordrecht. “Jaarlijks is er de landelijke Kerkproeverij, waarin mensen worden uitgedaagd om eens een bezoek te brengen aan een kerk in de buurt. De coronacrisis daagt de kerk uit tot creatieve vormen, waaronder deze Kerkproeverij Online.”

Deelnemende kerken

Een zevental Dordtse kerken doen mee aan het initiatief, al zijn zij zeker niet de enige met een online uitzending. Tal van kerken gaan iedere week ‘live’ via hun eigen YouTube kanaal. “Graag willen wij mensen uitnodigen om gewoon eens (vanaf de bank) een kijkje te nemen bij één van de kerken in Dordt om te beleven hoe gelovigen anno 2020 uiting geven aan geloof, hoop en liefde.”
De deelnemende kerken zijn:

Een online dienst bijwonen is heel eenvoudig. Bezoekers gaan naar het YouTube kanaal van de betreffende kerk op de aangegeven datum en tijd en klikken op de livestream. Later terugkijken kan natuurlijk ook. Zo flexibel is de Kerkproeverij Online.

Meer informatie?
Neem contact op met coördinator Wiebe van Horssen via coordinator@missiedordt.nl of 06-28196630.